Werking


Op Xplore kan je het eerste en tweede jaar A-stroom volgen waar je prima wordt voorbereid op een algemene studierichting in de 2e graad.

Je wordt 2 jaar begeleid door een vast leerkrachtenteam dat voornamelijk een coachende rol opneemt. Naast instructiemomenten is er ook zelfstandige werktijd. Tijdens projectwerk verwerf je nieuwe kennis en verdiep je je in reeds aangeleerde leerstof. Het ontwikkelen van de projecten gebeurt steeds met aandacht voor de te bereiken leerdoelen en vaardigheden.

Je werkt afwisselend individueel op eigen tempo of samen in groep. Vaak op je eigen niveau met extra uitdagende oefeningen voor sterkere leerlingen en met remediërende oefeningen en extra coaching voor leerlingen die dit nodig hebben. Elke leerling kan zich verder ontwikkelen in zijn eigen unieke talenten. Je leerkrachten zijn jouw coaches en staan zowel individueel als in co-teaching voor de klas. In de eerste maanden word je bij het projectwerk nog sterk begeleid. In de loop van de 2-jarige opleiding stimuleren we jou tot zelfregulerend leren. Zo leer je om zelfstandig te werken en te plannen, verantwoordelijkheden te nemen, samen te werken en taken te verdelen bij groepswerk. Na deze opleiding heb je inzicht in jouw leerstrategieën en interesses en ben je in staat om een bewuste studiekeuze te maken.

Op Atheneum Schoten zal een gelijkaardige werking in de doorstroomfinaliteit 2e graad worden verdergezet.

MIDDENSCHOOL XPLORE

dé innovatieve middenschool

Emiel Blangenoisstraat 6
2900 Schoten

(03)641 94 81

info@go-xplore.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

INSCHRIJVEN

Wil je je kind inschrijven in onze fijne middenschool? Via de onderstaande knop kom je precies te weten hoe dat in het werk gaat.

Schrijf nu in